Juniorlandslaget kallar.

Juniorlandslaget kallar.

Juniorlandslaget kallar.

2023-06-01

Grattis Ellen Rydhult!

Svenskt skidskytte är inne i en stark period och för att säkerställa framtiden tar man nu ytterligare ett kliv och satsar långsiktigt på ett juniorlandslag. Ansvarig för juniorlandslaget blir Daniel Richardsson och Emelie Walheim.

Ellen Rydhult från Ramundbergets Skidskytteklubb är en i gänget som är uttagen till nya juniorlandslaget.
Ellen från Funäsdalen går på RIG Skidskyttegymnasiet i Sollefteå, och trivs med kompisar och nu detta roliga uppdrag i landslaget.
Skidskytteåret 22/23 gick mycket bra för Ellen, med bland annat ett JSM Guld på distans i rullskidskytte, samt ett antal pallplatser, som resulterade till totaltvå på snö under SweCup. Nu blir det nya spännande mål framöver för Ellen och hennes kamrater i landslaget.

Juniorlandslaget är fokuserad till gymnasieåldern, dvs 17,18,19 & 20 åringar och verksamheten kommer främst vara läger under skolloven. Totalt handlar det om 6-7 stycken läger under året. Första samlingen för laget var förra helgen i Mora, där blev det en hel del träning men också fokus på att lära känna varandra. Juniorerna kommer fortsatt ha sina huvudtränare på sitt skidskyttegymnasium eller sin förening men kommer bli assisterade av Emelie Walheim och Daniel Richardsson.

Stort grattis!